Frequently Asked Questions

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar om våra produkter

"Vad är skillnaden på Whey-80

och Whey-100?"

Whey-80 är ett vasslekoncentrat som filtrerats en gång mindre än ett vassleisolat. Produkten innehåller fortfarande lite kolhydrater och fett, men har en något mindre andel protein och lite mer laktos.


Whey-100 är ett vassleproteinisolat. Med isolat menas att produkten filtrerats väldigt noggrant, vilket ger en produkt med mycket protein och minimalt med fett och kolhydrater (laktos).


Whey-100 passar laktosintoleranta eller de som vill ha högsta möjliga proteinmängd per 100 gram. Whey-100 passar även personer som går på en strikt diet, där varje kalori gör skillnad.

"Varför har era produkter olika färger?"

För att göra det lättare för dig som kund att navigera bland Star Nutritions olika produkter har varumärket delats upp i tre separata serier, med varierande fokusområden.

Core Series utgör Star Nutritions bassortiment och innefattar ett flertal produktkategorier, som protein, aminosyror och prestationshöjare. Serien består av prisvärda kosttillskott som tagits fram för atleter och motionärer som vill maximera sina resultat.

Premium Series är Star Nutritions premiumsortiment. Beprövade top of the line-produkter för atleter som kräver det bästa. Produkterna innehåller påkostade ingredienser och har mer innovativ sammansättning än bassortimentet.

Active Lifestyle Series är Star Nutritions livsstilsserie. Den innehåller proteinberikade och näringsoptimerade livsmedel. Serien rymmer även Star Nutritions veganska proteinpulver.

"Varför ska man äta kosttillskott?"

Gemensamt för alla kosttillskott är att de är ett komplement till kosten. Det är en bred produktkategori med flera olika produkter som passar mer eller mindre bra beroende på målsättning.

Kosttillskott kan påskynda återhämtning, stärka resultaten av hård träning eller förbättra prestationsförmågan. Andra används för att öka näringsintaget eller för deras positiva effekt på hälsa och viktnedgång.

Förutom effektmässiga fördelar har kosttillskott ett antal andra fördelar:

  • Pris: I vissa fall kan kosttillskott vara ett kostnadseffektivt sätt att få i sig ett näringsämne, jämfört med vanliga livsmedel. Det är till exempel lika mycket protein i 1 kg Whey-80 som i 28 färska kycklingfiléer.
  • Smidighet: Kosttillskott är ett smidigt sätt att få i sig rätt näring vid rätt tillfälle. Ett kolhydratillskott under tävling, en återhämtningsprodukt efter träning eller en proteinbar som mellanmål är ofta betydligt lättare att hantera än samma mängd näring från mat.
  • Smak: Många produkter har inte bara ett bra näringsvärde, de kombinerar det med en fantastisk smak. Bars, proteinchips och proteinpannkakor gör det både gott och enkelt att äta hälsosamt.

"Vad är skillnaden på vassleprotein (whey) och kaseinprotein (casein) ?"

Vassleprotein och kaseinprotein är två olika proteiner som finns i mjölk. Mjölkprotein utgörs till ungefär 80% av kasein och till 20% av vassle.

Vassleprotein har ett snabbt upptag, vilket gör att det passar bra efter träning. Kaseinprotein har i kontrast till vassle ett långsamt upptag, vilket gör att det passar bättre på kvällen för att musklerna ska ha tillgång till protein en lång tid in på natten.


"Är era produkter säkra att använda?" 

Ja. Star Nutrition står för rent utövande av idrott, och använder inga ingredienser med medicinsk effekt eller som är uppförda på WADAs dopinglista. Star Nutrition garanterar sina kunder att produkterna i sortimentet alltid uppfyller svenska och europeiska märkningskrav. Rigorösa rutiner säkerställer att all obligatorisk information för kosttillskott och livsmedel finns tillgängliga på etiketten.


"Vem kan använda era produkter?"

Star Nutrition har ett brett sortiment med produkter som kan användas av motionärer såväl som elitidrottare. Ta gärna hjälp av vår produktguide och vårt kategoriträd för att navigera till produkter som passar dig och dina mål.

"Vart kan jag köpa era produkter?"

Star Nutritions utbud går att hitta i flera kanaler. Online finns de bland annat hitta på Gymgrossisten.com och Bodystore.com. I fysisk handel hittar du Star Nutritions produkter bland annat på ICA, XXL och utvalda gym. Se fler av våra återförsäljare här!

Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta oss